top of page

Julebogen - højtlæsningsbog:
"Skidt, Pyt og nissen laver sjov"

Denne julebog er til dig, der kan lide at læse højt for børn - den er sød, sjov og lærerig! Her er en dejlig historie - af den slags, der spreder julestemning og glæde - og der er forslag til små dialoger og aktiviteter som du som højtlæser kan vælge at inddrage barnet i. Skidt og Pyt bliver børnenes venner, og det at lære, at sige "Skidt, Pyt" kan I jo bruge fremover til at komme hurtigt videre fra surhed og konflikter til glæde og leg. 

Historien handler om Skidt og Pyt, der er to gårdvæsner, der bor på gårdens høloft. På gården bor også en familien med 8 børn, og derfor har Skidt og Pyt som regel nok at gøre med at forhindre konflikter, men i december er alle børnene så artige, at Skidt og Pyt keder sig. Heldigvis kommer nissen Helehopsa Halløjsovs på besøg, og med ham i nærheden, ved man aldrig, hvad der sker! Skidt og Pyt har jo nogle særlige evner, og nu bliver der travlhed for dem, for nissens drillerier - og temperament går udover både store og små. 

I bogen finder du også noder og tekst til Skidt og Pyts søde julesang, så hvis du er kyndig på klaver eller guitar, så kan du spille og synge med børnene. Heldigvis er der også mulighed for dette selvom du ikke kan spille selv, for sangen ligger tilgængelig på de almindelige musiktjenester. Her er et link til youtube, hvor du kan høre den. Pas på - det er en ørehænger;-) Hør sangen her

 

Bogen er skrevet med henblik på, at børnene får to nye venner som kan hjælpe dem med at bevare det gode humør og venskab i stedet for skænderier og uvenskab. En rigtig, hyggelig julebog, når tiden er til nærværd, hygge og højtlæsning. 

Læs mere om Elsebeth H. B. Sass her

Cover af julebogen Skidt og Pytpg
Første kapitel i julebogen "Skidt, Pyt og nissen laver sjov"
Sider fra julebogen "Skidt, Pyt og nissen laver sjov"
bottom of page