top of page

Kirsten Scherer

Om Kirsten

Kirsten er en årgang 38 og har oprindeligt en baggrund som sygeplejerske.  Hun har været gift to gange og har to børn fra første ægteskab. Med hendes anden mand boede hun i udlandet i 25 år. De boede i Holland, Venezuella, Indonesien og Schweiz. Kirsten har også haft eget firma "Kistens house" med salg af bakkeborde som hun selv har designet og fik produceret i Indonesien. I dag er Kirsten bosat i Danmark igen, hvor hun nyder livet med lange gåture, mens hjernen arbejder kreativt på hendes bogprojekter.  Læs her en artikel om Kirsten fra Nordvestnyt.

 

Skrivebaggrund

Kirstens mor Musse døde i feb.1999, og det tog Kirsten 5 år, før hun havde mod og hjerte til at kigge i de 6 store flyttekasser i garagen. Kassernes indhold viste sig at være en sand skat - nemlig Musses store samling af alverdens breve og materialer fra hun var 12 år. Kirsten vidste instinktivt, at den samling ikke måtte gå tabt. Derfor tog hun kasserne med til Schweiz, hvor hun var bosat på det tidspunkt og sorterede i 2 mdr. Alt fra Musses ungdom var der, og kunne nu sættes i dato. Nu havde hun alt det fuldstændige og autentiske materiale fra en tid før vand var indlagt, elektricitet, og telefon. Ikke engang et postvæsen, men man brugte budbringere. Da var det, først i 2006,  at Kirsten bestemte sig for at fortælle hele historien helt fra begyndelsen. Som udenlands dansker var Kirsten meget grebet af dansk kultur og danske traditioner, og derfor blev den første bog et malende og ærligt billede af et dansk familieliv som det udspillede sig fra begyndelsen af 1900 tallet til 2 verdenskrigs begyndelse.  Den første bog, som udkom i 2011. “ Musse, muse og mus”, senere omdøbt til “ Musse, forglem mig ej! kan du læse mere om her"

 

Men Kirsten vidste hele tiden undervejs, at hun også ville skrive om sin fars arbejde. Som Danmarks første plantevirolog fortjente han stor anerkendelse. Desuden havde livet med en far som videnskabsmand bragt uforglemmelige oplevelser med sig, og derfor gik Kirsten i gang med at skrive igen. Hendes anden bog er et sandfærdigt billede af den lille families liv fra begyndelsen af 1940'erne til begyndelsen af 1950'erne, hvor omstændigheder i Danmark gør en flytning til den engelske trope koloni Jamaica til en nødvendighed.

 

Arbejdet med materialet var overvældende, og da Kirsten blev ramt af sygdom og personlige tab, spurgte hun Elsebeth - hendes datter - om hun ville være medforfatter og redaktør. Sammen skrev de i flere år via Google Drev - begge entusiastiske og ivrige for at få historien fortalt. 

Til Kirstens 83 års fødselsdag gik en drøm i opfyldelse. Hun stod nu endeligt med en bog i hånden: "Kærlighed og Kokospalmer" var færdig. 

Brevsamlingen fra Musse indeholder endnu flere spændende breve  - der binder Kistens første og anden bog  sammen, så Kirsten og Elsebeth har planer om at skrive en treer i serien. 

portræt af Kirsten Scherer
Kirsten med breve
Kirsten til et arrangement i hvidt
Kirsten i Rørvig
bottom of page