top of page

Teatergården og økologi

​Den frugt og de bær, der serveres fra Teatergårdens egen have er certificeret økologiske. 

 

Gården har været drevet økologisk siden 2017 på udvalgte markstykker, hvilket vil sige, at mine bær og frugttræer er økologiske - frugt og grønt fra højbedene ligeså.

Det bærkompotter og syltetøj jeg serverer i cafe'en med gårdens bær og frugt er også kun tilsat ingredienser som økologisk rørsukker og økologisk citron, men for at må sætte det røde økomærke på de forarbejdede produkter som f.eks mit hjemmelavede syltetøj, skal jeg igennem endnu en certificering, som jeg af tidsmæssige årsager ikke kan overskue pt, ...men som gæst kan du stole på, at mine egne produkter er propfyldt med gode sager. Jeg sætter en stor ære i, at mine produkter er præcis, som jeg ville lave dem til min bedste veninde. Jeg bruger gode gamle opskrifter (nej, undskyld - jeg sylter ud af hovedet;-)  - og sorter! Stor smag og masser, masser af økologiske bær fra haven.

Jeg har nogle få bede med jordbær, en masse ribs, hindbær og solbær, færre stikkelsbær og nogle år virkeligt mange brombær (Av, hvor de stikker!). Jeg har rabarber, æbler, pærer og blommer som jeg bruger efter årstid og høst.Her er ikke tale om storproduktion - det er ikke muligt, da jeg jo selv passer haven, plukker bærrene, renser og sylter ved siden af alt det andet jeg går og laver. Syltning af egen avl er faktisk et rimeligt tidskrævende arbejde, men jeg synes også, det er en dejlig tilfredsstillelse at lave noget lækkert af det, som naturen beriger mig og min have med. Personligt synes jeg selv, at mit syltetøj smager herligt og man behøver ikke et tykt lag, da det er så koncentreret i smagen. Om sommeren smager det skønt på nybagt brød, og om vinteren er det perfekt til æbleskiverne.

jordbær med økomærke.jpg
hønen Røde

På grund af nye regler så har jeg måtte vælge at afgrøder fra mit drivhus kun er til privat brug. Årsagen er, at jeg bruger økologiske plantesække og kapillærkasser, da jeg synes det fungerer rigtigt godt og er nemt. Alle frø og planter er købt økologiske, og jeg gøder kun med hjemmelavet brændenælde gødning eller økologisk gødning, men fordi jeg bruger kapillærkasser, så må jeg ikke længere kalde det økologisk. I stedet skulle jeg grave drivhuset op og lave bede, men det har jeg ikke tid eller kræfter til, så derfor har jeg måtte trække det ud af økologikontrollen. Ærgerligt!

 

Ligeledes har jeg pga. diverse regler trukket mit hønsehold ud af økologidelen, men derfor fortsætter jeg som hidtil med udelukkende at fodre hønsene økologisk, sørge for at de kommer i haven og i det hele taget sikre, at de har et godt, roligt og naturligt hønseliv.

bottom of page